Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z truskawkową galaretką
Herbatę zaparzamy i studzimy.
Biszkopty nasączamy w herbacie i wykładamy na formę (25x25).
2 galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia i lekkiego stężenia.
Do twarogu dodajemy serek mascarpone i serki waniliowe, miksujemy.
Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno i delikatnie łączymy z twarogiem.
Dodajemy tężejącą galaretkę.
Mieszamy i wlewamy do formy.
Wstawiamy do lodówki.
2galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy.
Tężejącą wlewamy delikatnie na wierzch ciasta.
Schładzamy w lodówce aż galaretka stężeje całkowicie.
Przechowujmey w lodówce.
Smacznego ;)
Biszkopty nasączamy w herbacie i wykładamy na formę (25x25).
2 galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia i lekkiego stężenia.
Do twarogu dodajemy serek mascarpone i serki waniliowe, miksujemy.
Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno i delikatnie łączymy z twarogiem.
Dodajemy tężejącą galaretkę.
Mieszamy i wlewamy do formy.
Wstawiamy do lodówki.
2galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy.
Tężejącą wlewamy delikatnie na wierzch ciasta.
Schładzamy w lodówce aż galaretka stężeje całkowicie.
Przechowujmey w lodówce.
Smacznego ;)