Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Ziemniaki po bułgarsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Smacznie i niedrogo!

Ziemniaki po bułgarsku

Składniki:

Ziemniaki po bułgarsku

 

  • 1kg.ziemniaków,
  • 25dag.białego sera,
  • suszone zioła:bazylia,tymianek,estragon,oregano,
  • 1szkl.jogurtu naturalnego,
  • 2 jajka,
  • 5dag.margaryny,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Ziemniaki po bułgarsku
Ziemniaki obrać,pokroić w plasterki,w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu układać warstwami ziemniaki i ser biały wymieszany z ziołami.ostatnią warstwę stanowią ziemniaki.piec przez ok.15min.w 170-180"C.Po wyjęciu zalać potrawę jajkami dokładnie roztrzepanymi z jogurtem,po czym ponownie wstawić na 20-25min.do piekarnika,natychmiast podawać.