gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Ziemniaki podsmażane z mortadelą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

szybki i smaczny pomysł na obiad...

Ziemniaki podsmażane z mortadelą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ziemniaki podsmażane z mortadelą

 

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki podsmażane z mortadelą
Mortadelę kroimy w kostkę i podsmażamy w głębszej patelni na rozgrzanym tłuszczu (margarynie). Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy i studzimy. Zimne ziemniaki kroimy w średniej wielkości kawałki i dodajemy do podsmażonej mortadeli. Całość dokładnie mieszamy, przyprawiamy do smaku solą, pieprze, i przyprawą do ziemniaków. Całość podsmażamy jeszcze ok. 5 minut. Porcję dania przekładamy na talerz, danie można posypać posiekanym szczypiorkiem.
Ziemniaki podsmażane z mortadelą
Mortadelę kroimy w kostkę i podsmażamy w głębszej patelni na rozgrzanym tłuszczu (margarynie).
Ziemniaki podsmażane z mortadelą
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy i studzimy. Zimne ziemniaki kroimy w średniej wielkości kawałki i dodajemy do podsmażonej mortadeli.