Sposób przygotowania:
Ziemniaki puree najprostsze wg Buni
Ziemniaki obrać , umyć , ugotować do miękkości ( do gotowania można wrzucić grube kawałki od gałązek kopru ** ).Odcedzić . Dodać do garnuszka masło i mleko . Utłuc na puree. Wymieszać z usiekanym koperkiem . Potrzymać chwilę garnuszek na bardzo małym gazie intensywnie mieszając . * można użyć mrożonego koperku ** ja mrożąc koper odrywam te grubsze gałązki i też je zamrażam a potem używam wrzucając dla smaku do zup lub właśnie do gotowania ziemniaków
bajtek
msewka
Babciagramolka
Hi hi - też tak mam . Robię puree ziemniaczane w dziesiątkach wersji i też czasem tak mam że miesko zostawiam a jem puree i jakąś surówkę . Spróbuj puree z jabłkami i do tego sosik z pieczeni - niebo w gębie
msewka
Babciagramolka
Zobacz w przepisie Puree ziemniaczano – jabłkowe ( gotuję jabłko razem z ziemniakami
msewka
Poszukam,dziękuję za podpowiedź.Chyba jutro do obiadku będzie puree.
besti188