LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Ziemniaki szefa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Mogą stanowic samodzielne danie.

Ziemniaki szefa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ziemniaki szefa

 

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki szefa
Obrane ziemniaki podgotować w osolonym wrzątku przez 10 minut. Odcedzić. Pokroić w plastry o grubości 1 cm. Ułożyć w dużym rondlu. Zagotować mleko, polać nim ziemniaki. Gotować na małym ogniu do zmniejszenia objętości mleka i zagęszczenia sosu. Posypać przyprawami. Wyłożyć na półmisek, podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Ziemniaki szefa
Krojenie w plastry podgotowanych ziemniaków.
Ziemniaki szefa
Ułożenie w rondlu ziemniaków pokrojonych w plastry.
Ziemniaki szefa
Dodanie mleka do ziemniaków pokrojonych w plastry.
Ziemniaki szefa
Dodanie bazylii i pietruszki do ziemniaków z mlekiem.

Tagi:

ziemniaki