LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Ziemniaki w maśle gotowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Nowy, fajny smak ziemniaków.

Ziemniaki w maśle gotowane Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ziemniaki w maśle gotowane

 

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki w maśle gotowane
Ziemniaki obrać, dokładnie umyć, przekroić poprzecznie na pół. W rondlu zagotować wodę, rozpuścić w niej masło. Przygotowane ziemniaki włożyć do gotującego się masła z wodą, zagotować. Dodać sól, pieprz, bazylię i oregano. Gotować do miękkości ziemniaków ok. pół godziny. Wyjąc łyżką cedzakową bezpośrednio na talerze. Podawać, jako dodatek do dań mięsnych.
Ziemniaki w maśle gotowane
Rozpuszczanie masła w gotującej się wodzie.
Ziemniaki w maśle gotowane
Włożenie ziemniaków do gotującego się masła.
Ziemniaki w maśle gotowane
Dodanie przypraw do gotujących się ziemniaków w maśle.

Tagi:

ziemniaki