Sposób przygotowania:
Ziemniaczki z boczkiem
Całe ziemniaki ugotować w mundurkach na półtwardo, a następnie obrać.
Ziemniaki ponacinać i w nacięcia włożyć pokrojony w plasterki boczek i cebulę.
Miękkie masło wymieszać z posiekanymi świeżymi ziołami, obranym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz solą i pierzem i rozsmarować na ziemniakach.
Ziemniaki zawinąć w folię aluminiową i ułożyć na tacce do grillowania na około 20-30 minut.
Ziemniaki ponacinać i w nacięcia włożyć pokrojony w plasterki boczek i cebulę.
Miękkie masło wymieszać z posiekanymi świeżymi ziołami, obranym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz solą i pierzem i rozsmarować na ziemniakach.
Ziemniaki zawinąć w folię aluminiową i ułożyć na tacce do grillowania na około 20-30 minut.