mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Ziemniaki z masełkiem z parowaru

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne, aromatyczne ziemniaczki z parowaru

Ziemniaki z masełkiem z parowaru Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ziemniaki z masełkiem z parowaru

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki z masełkiem z parowaru
Czosnek obieram, przeciskam przez praskę lub drobno siekam, mieszam z miękkim masłem. Ziemniaki myję, obieram, płuczę i przekrawam każdego na krzyż, wkładam do środka każdego ziemniaka po trochu czosnkowego masła, oprószam lekko solą i pieprzem. Ustawiam przygotowane ziemniaki z masłem czosnkowym w naczyniu parowaru i gotuję wszystko około 15-20 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Młode ziemniaki gotuję krócej, niż stare. Gotowe ziemniaki podaję z ulubionymi sosami np. sosem czosnkowym.
Ziemniaki z masełkiem z parowaru
Ziemniaki nacinam na krzyż, do każdego dodaję masło z czosnkiem do środka
Ziemniaki z masełkiem z parowaru
Ziemniaki nadziane masłem układam w naczyniu parowaru i gotuję

Tagi:

ziemniaki