Sposób przygotowania:
Ziemniaki z patelni
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy. cebule obieramy i kroimy w piórka. Pieczarki oczyszczamy i kroimy na pół, większe pieczarki kroimy w plasterki.
Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy cebule i chwilę smażymy. Następnie dodajemy pieczarki i smażymy chwilę. Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Dodajemy ziemniaki pokrojone w cząstki. Lekko mieszamy i smażymy.
Jeszcze raz doprawiamy do smaku i podajemy.
Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy cebule i chwilę smażymy. Następnie dodajemy pieczarki i smażymy chwilę. Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Dodajemy ziemniaki pokrojone w cząstki. Lekko mieszamy i smażymy.
Jeszcze raz doprawiamy do smaku i podajemy.
Magdalena88
zbysiowa