iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Ziemniaki z patelni

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Szybkie danie można wykorzystać ziemniaki które zostały z poprzedniego dnia. Do tego trochę cebuli, czosneczku i pieczarki. smaczne i szybkie w wykonaniu danie obiadowe.

Ziemniaki z patelni

Składniki:

Ziemniaki z patelni

 

 

 

  • 3 cebule

 

  • 2 łyżki masła klarowanego

 

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki z patelni
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy. cebule obieramy i kroimy w piórka. Pieczarki oczyszczamy i kroimy na pół, większe pieczarki kroimy w plasterki.

Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy cebule i chwilę smażymy. Następnie dodajemy pieczarki i smażymy chwilę. Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Dodajemy ziemniaki pokrojone w cząstki. Lekko mieszamy i smażymy.

Jeszcze raz doprawiamy do smaku i podajemy.

Tagi:

ziemniaki