Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Ziemniaki z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Aromatyczne ziemniaki z patelni

Ziemniaki z patelni

Składniki:

Ziemniaki z patelni

 

 

  • 2 łyżki masła klarowanego

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki z patelni
Małe ziemniaki przecinamy na ćwiartki, większe kroimy w plasterki. Czosnek obieramy, kroimy w plasterki lub kostkę.Rozpuszczamy masło, wrzucamy czosnek i smażymy go przez 2 minuty. Po tym czasie czosnek wyciągamy, a na patelnię wrzucamy pokrojone ziemniaki i drobno posiekany rozmaryn.Gdy ziemniaki ładnie się zrumienią, dodajemy roztarte w dłoniach zioła prowansalskie i paprykę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smażone ziemniaki podajemy same, z kwaśnym mlekiem lub kefirem, albo z mięsem i surówką.