Sposób przygotowania:
Ziemniaki z patelni z papryką i kiełbasą
Ziemniaki obrać, umyć, włożyć do garnka i zalać wodą do połowy. Zagotować i gotować około 30minut. Cebulę obrać, opłukać, wysuszyć i pokroić w kostkę. Papryki przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, umyć, osuszyć i pokroić na małe kawałki. Kiełbasę obrać ze skórki i pokroić w półplasterki. Na patelni rozgrzać olej, włożyć kiełbasę i smażyć aż się zarumieni. Dodać cebulę i zeszklić. Zdjąć z patelni. Ziemniaki odlać i pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać olej, dodać plastry ziemniaków, usmażyć z obu stron na złoty kolor. Dodać kiełbasę z cebulą, paprykę i kukurydzę. Składniki smażyć około 5minut. Doprawić solą i pieprzem. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć i drobno posiekać. Posypać gotowe danie.