Sposób przygotowania:
Ziemniaki z wątróbką i sałatą.
Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy do miękkości. W międzyczasie obieramy cebule i kroimy w piórka. Wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy do zrumienienia. Następnie ściągamy ją z patelni. Wątróbkę myjemy, osuszamy i obtaczamy w mące. Wrzucamy na tłuszcz który został po smażeniu cebuli. Smażymy z każdej strony, aż zrumieni się, na końcu solimy. Sałatę płuczemy, osuszamy i rwiemy na małe kawałki. Wrzucamy do miski, dodajemy śmietanę oraz sól i pieprz. Mieszamy razem. Ugotowane ziemniaki odcedzamy, tłuczemy i nakładamy na talerze, posypujemy koperkiem. Obok układamy wątróbkę polaną smażoną cebulą oraz surówkę z sałaty ze śmietaną.