Sposób przygotowania:
Ziemniaki ze śmietaną i chrzanem
Ziemniaki ze śmietaną i chrzanem to idealny dodatek do mięs lub ryb. Delikatnie przyrządzone mięso dopełnią ostre ziemniaki. Ziemniaki gotujemy tak jak zawsze. Po ugotowaniu, odcedzamy i wkładamy do miski i ugniatamy. Dodajemy śmietanę, ja użyłam 18%, chrzan i koperek. Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy. Jeżeli ziemniaki są dla nas za ostre możemy dodać kolejnego ziemniaka żeby złagodzić ostrość chrzanu.
![Ziemniaki ze śmietaną i chrzanem Ziemniaki ze śmietaną i chrzanem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ziemniaki-ze-smietana-i-chrzanem-267457.jpg)
![Ziemniaki ze śmietaną i chrzanem Ziemniaki ze śmietaną i chrzanem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ziemniaki-ze-smietana-i-chrzanem-267458.jpg)
![Ziemniaki ze śmietaną i chrzanem Ziemniaki ze śmietaną i chrzanem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ziemniaki-ze-smietana-i-chrzanem-267459.jpg)
![Ziemniaki ze śmietaną i chrzanem Ziemniaki ze śmietaną i chrzanem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ziemniaki-ze-smietana-i-chrzanem-267460.jpg)
kasia900