superbaba4

superbaba4

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 357]

Zimowa bruschetta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Zimowe pomidory nie przypominają smakiem ani kolorem tych z lata, dlatego dodałam do bruschetty pomidory krojone

Zimowa bruschetta

Składniki:

Zimowa bruschetta

 

  • bagietka ciabatta
  • 1 opakowanie Pomidory krojone z oliwą z oliwek i czosnkiem Pudliszki
  • 2 pomidory
  • przyprawa kuchni włoskiej Kamis
  • rukola

Sposób przygotowania:

Zimowa bruschetta
Bagietkę kroimy na mniejsze kromki i zapiekamy w piekarniku w 180 C aż się lekko przyrumienią. Pomidory myjemy i kroimy w kostkę. Pomidory krojone z oliwą i czosnkiem mieszamy ze świeżymi pomidorami i doprawiamy przyprawą kuchni włoskiej. Można też dodać odrobinę soli.
Nakładamy na lekko przypieczoną bagietkę i dekorujemy rukolą.