Sposób przygotowania:
Zimowe muffinki z kulą śnieżnąPrzygotowanie ciasta:
Sypkie składniki mieszamy razem. Jajko roztrzepujemy z mlekiem i olejem kokosowym.
Suche składniki mieszamy z mokrymi dokładnie mieszamy.
Do formy z przygotowanymi papilotkami wkładamy łyżką ciasto do 3/4 wysokości papilotek.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do ok. 185-190 stopni i pieczemy ok. 20- 25 min.
Po upieczeniu wyciągamy z blaszki i studzimy.
Przygotowanie kremu:
1 i 1/2 szkl. mleka gotujemy z cukrem. Do pozostałego mleka dodajemy budyń w proszku i dokładnie mieszamy. Wlewamy na gotujące się mleko. Mieszając gotujemy gęsty budyń. Studzimy.
Masło o temperaturze pokojowej ucieramy na puch. Następnie ucierając dodajemy po łyżce budyniu. Gotowy krem dzielimy na 2 części. Do jednego części kremu dodajemy odrobinę barwnika spożywczego niebieskiego.
Etap końcowy:
Do specjalnej szprycy z dwoma separatorami wkładamy biały i niebieski krem. Dekorujemy nim wystudzone muffinki.
Środek każdej muffinki ozdabiamy cukrową śnieżną kulą. Ozdabiamy cukrowymi śnieżynkami i niebieską cukrową posypką.