Sposób przygotowania:
Zimowe nogi mięsne
Porzeczki czerwone i czarne umyć przed użyciem i zostawić do odcieknięcia. Cebulę czerwoną obrać ze zbędnej skórki i bardzo drobno pokroić.Chili zetrzeć na tartce bardzo drobno.Następnie porzeczki, cebulę i chili wymieszać to razem na talerzu. Potem całość podsmażamy na rozgrzanej oliwie z oliwek.Oczyścić piersi kurczaka a następnie obsypać pieprzem i solą. Mięso ponacinać wzdłuż. Uzupełnić farszem przygotowanym wcześniej. Pospinać wykałaczkami.Po pospinaniu włożyć do rękawa do pieczenia.Po włożeniu wstawić do piekarnika rozgrzanego do 230 stopni.Pieczemy ok40 minut.
edytaha
lukaszek33@onet.pl
bajtek
Dużo owoców jest sprowadzanych w zimie do nas, ale o porzeczkach, to nie słyszałam i nie widziałam aby byly u nas w sklepach w porze zimowej