lukaszek33@onet.pl

lukaszek33@onet.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 70]

Zimowe nogi mięsne

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zimowe nogi mięsne:)

Zimowe nogi mięsne

Składniki:

Zimowe nogi mięsne

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zimowe nogi mięsne
Porzeczki czerwone i czarne umyć przed użyciem i zostawić do odcieknięcia. Cebulę czerwoną obrać ze zbędnej skórki i bardzo drobno pokroić.Chili zetrzeć na tartce bardzo drobno.Następnie porzeczki, cebulę i chili wymieszać to razem na talerzu. Potem całość podsmażamy na rozgrzanej oliwie z oliwek.Oczyścić piersi kurczaka a następnie obsypać pieprzem i solą. Mięso ponacinać wzdłuż. Uzupełnić farszem przygotowanym wcześniej. Pospinać wykałaczkami.Po pospinaniu włożyć do rękawa do pieczenia.Po włożeniu wstawić do piekarnika rozgrzanego do 230 stopni.Pieczemy ok40 minut.