iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Zimowe patisony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Patisona umyc obrac wyjac pestki i włozyc na kilka minut do osolonej gorącej wody ,pogotowac kilka minut powinien byc na pół twardy.

Zimowe patisony

Składniki:

Zimowe patisony

 

  • 1 kg patisona
  • 20 dag cebuli
  • 1 główka czosnku
  • 8 łyzek posiekanej zielonej pietruszi

 

Sposób przygotowania:

Zimowe patisony
Patisona umyc obrac wyjac pestki i włozyc na kilka minut do osolonej gorącej wody ,pogotowac kilka minut powinien byc na pół twardy. Teraz patisony,cebule czosnek bardzo drobno siekamy.Posypac sola w trakcie siekania.Wszystko wymieszac z zielona pietruszka i olejem przyprawic sokiem z cytryny lub octem ,cukrem i sola.Włożyc do małych słoiczków .Gotowac słoiki w 95 stopniach ok 40 min . Zimą podawac schłodzona do jajek na twardo ,wedliny lub jako przystawke .

Tagi:

patison