Ziołowa ricotta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ricottę przełożyć do miski i dodać posiekane zioła. Czosnek wycisnąć przez praskę, cebulę drobno posiekać w kostkę i razem z liśćm

Ziołowa ricotta

Składniki:

Ziołowa ricotta

 

  • ¼ kg sera ricotta
  • 2 łyżki świeżo posiekanej natki pietruszki
  • pół średniej cebuli
  • 1 łyżka świeżo posiekanego tymianku
  • 10 listków bazylii
  • 2 liście laurowe
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Ziołowa ricotta
Ricottę przełożyć do miski i dodać posiekane zioła. Czosnek wycisnąć przez praskę, cebulę drobno posiekać w kostkę i razem z liśćmi laurowymi dodać do sera. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić na godzinę do lodówki. Po wyjęciu usunąć liście laurowe.

Podawać z pieczywem.

Tagi:

sery ser