Sposób przygotowania:
Szynka pieczona w rękawie
Mięso dokładnie myję. W garnku gotuję wodę, dodaję wszystkie przyprawy. Po zagotowaniu wyłączam gaz i dodaję sól peklową.Mieszam do jej rozpuszczenia i studzę zalewam. Do zimnej wkładam mięso, przykrywam i wkładam do lodówki na tydzień. codziennie przekładam mięso żeby się równo zapeklowało.Mięso przełożyłam do naczynia szklanego Po tygodniu , mięso wyjmuję, osuszam. Szynkę nacieram majerankiem i papryką.Sznuruję ją białym sznurkiem na około i w poprzek. Szynkę przekładam do rękawa do pieczenia i wkładam do piekarnika w bryfannie bez przykrycia., temp 180 stopni na 1,5 godziny. Piętnaście minut przed końcem nacinam rękaw żeby szynka się przyrumieniła.
robaczek
skuter5
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2