Sposób przygotowania:
Paluszki z kurczaka i ziemniaków:
Wymieszać mięso , puree ziemniaczane , jajko. Doprawić solą i pieprzem mielonym .Uformować 6 ,,paluchów ,, i obtoczyć je w bułce tartej .
Na patelni rozgrzać olej do smażenia ( sporo = tak by ,,paluchy,, były zanurzone do połowy ). Smażyć na rumiano - ostrożnie przewrócić ( bardzo ostrożnie bo są delikatne i łatwo się rozpadają ) dodać w ostatniej fazie smażenia masło .
Podawać z surówką - proponuję z kapusty pekińskiej i dodatkami i niewielką ilością oleju.
Moim zdaniem nie potrzeba sosu ale jak ktoś lubi to można dodatkowo polać sosem .
Na patelni rozgrzać olej do smażenia ( sporo = tak by ,,paluchy,, były zanurzone do połowy ). Smażyć na rumiano - ostrożnie przewrócić ( bardzo ostrożnie bo są delikatne i łatwo się rozpadają ) dodać w ostatniej fazie smażenia masło .
Podawać z surówką - proponuję z kapusty pekińskiej i dodatkami i niewielką ilością oleju.
Moim zdaniem nie potrzeba sosu ale jak ktoś lubi to można dodatkowo polać sosem .
thegrooba
Babciagramolka
Hi hi - trafiony zatopiony - pierogi też takie robię . Tylko uważaj z mieleniem bo jak będzie za miałko to będą sie rozpadać .
Natala1210
jovi