Sposób przygotowania:
Stek z tuńczyka w limonce
Stek z tuńczyka rozmrozić w lodówce. przygotować marynatę: sok z limonki wymieszać z oliwą, szczyptą soli i młotkowanym pieprzem z kolendrą oraz płatkami chili-posmarować stek z obydwu stron i wstawić na 1 godzinę do lodówki. Sos: Śmietanę połączyć z majonezem, doprawić do smaku pieprzem grubo mielonym, kurkumą oraz skórką z limonki i sokiem, ewentualnie szczyptą soli, wymieszać schłodzić. Stek z tuńczyka wyjąć z marynaty kłaść na rozgrzaną patelnię i obsmażać po 2 minuty z każdej strony na patelni-nie dłużej bo mięso będzie suche i wiórowate, ma być lekko różowe w środku. Podawać z sosem i gotowanymi ziemniakami.
Nina W.
2milutka
dziękuję!