Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Ziołowo-czosnkowa karkówka z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Przed grillowaniem najlepiej jest mięsko zamarynować. Szybciej się ono upiecze i smakuje o wiele lepiej.

Ziołowo-czosnkowa karkówka z grilla Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ziołowo-czosnkowa karkówka z grilla

 

 

Sposób przygotowania:

Ziołowo-czosnkowa karkówka z grilla
Karkówkę umyć i osuszyć. Pokroić w plastry. Czosnek przecisnąć przez praskę. Do oliwy dodać czosnek, zioła prowansalskie, curry, pieprz oraz przyprawę kucharek. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Powstałą marynatą nasmarować plastry karkówki. Odstawić na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie ułożyć na ruszcie mocno rozgrzanego grilla. Po pewnym czasie odwrócić. Podawać zaraz po upieczeniu.
Ziołowo-czosnkowa karkówka z grilla
Zamarywane mięsko ułożyć na ruszcie grilla.
Ziołowo-czosnkowa karkówka z grilla
Po pewnym czasie plastry mięsa odwrócić na drugą stronę.