Sposób przygotowania:
Złociste paluszki z cukinii
Cukinie obieramy ze skórki przekrawamy na pół i wzdłuż i usuwamy z środka miąższ z pestkami. Posypujemy solą i pieprzem, odstawiamy do lodówki na ok 30 do 60 min. Po wyjęciu odlewamy nagromadzoną wodę. kroimy cukinie w podłużne paski. Jajko rozmącamy troszkę solimy. Oliwę lub olej rozgrzewamy na patelni z dodatkiem masła lub margaryny. Panierujemy cukinie w jajku i bułce tartej, wkładamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy na złocisty kolor z każdej strony. Podajemy jako przekąskę lub dodatek do drugiego dania. Smacznego.
iwi69
Sarenka
junior
:\
msewka
dorjana
misia53
margolata
ja dostałam teraz jedną taką wyrośniętą i będą placuszki i może jeszcze jakieś cudeńko:)
misia53
sos do makaronu z cukini też mi bardzo smakuje