margolata

margolata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Złociste paluszki z cukinii

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Polecam je jako szybką przekąskę lub dodatek do dań

Złociste paluszki z cukinii

Składniki:

Złociste paluszki z cukinii

 

Sposób przygotowania:

Złociste paluszki z cukinii
Cukinie obieramy ze skórki przekrawamy na pół i wzdłuż i usuwamy z środka miąższ z pestkami. Posypujemy solą i pieprzem, odstawiamy do lodówki na ok 30 do 60 min. Po wyjęciu odlewamy nagromadzoną wodę. kroimy cukinie w podłużne paski. Jajko rozmącamy troszkę solimy. Oliwę lub olej rozgrzewamy na patelni z dodatkiem masła lub margaryny. Panierujemy cukinie w jajku i bułce tartej, wkładamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy na złocisty kolor z każdej strony. Podajemy jako przekąskę lub dodatek do drugiego dania. Smacznego.

Tagi:

tarta cukinia