Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Złota zupa żydowska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Kurczaka umyć i zalać taką ilością wody, by całe mięso było zakryte. Marchewkę,

Złota zupa żydowska

Składniki:

Złota zupa żydowska

 

Sposób przygotowania:

Złota zupa żydowska
Kurczaka umyć i zalać taką ilością wody, by całe mięso było zakryte. Marchewkę, por, seler obrać ze skóry i włożyć do gotującego się wywaru. Dodać sól, pieprz, liście laurowe i ziele angielskie. Na wielkim ogniu trzymać conajmniej godzinę, a na 20 minut przed końcem włożyć cebulę oraz wsypać gałkę muszkatołową. Podawać z makaronem.
Aby zupa miała ostrzejszy smak, cebulę przed wrzuceniem do garnka należy przeciąć na pół i lekko opalić nad ogniem.