kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Złoty filet z pstrąga z talarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczny złocisty filet z pstrąga z talarkami ziemniaków

Złoty filet z pstrąga z talarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Złoty filet z pstrąga z talarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Złoty filet z pstrąga z talarkami
Na samym początku filet pstrąga przyprawiamy pieprzem, przyprawą do ryb oraz odrobiną vegety. Następnie na patelni roztapiamy 2 łyżeczki masła. W kolejnym etapie każdy filet pstrąga obtaczamy w mące pszennej i smażymy na patelni na złocisty kolor. Po smażeniu pozostawiamy na ręczniku papierowym aby obciekły z tłuszczu. Talarki ziemniaków pieczemy w piekarniku na złocisty kolor przez około 20-30 minut od czasu do czasu mieszając. Filet z pstrąga podajemy z talarkami ziemniaków i nadziewanymi papryczkami w zaprawie octowej. Smacznego!!
Złoty filet z pstrąga z talarkami
Filet z pstrąga przyprawiony pieprzem oraz przyprawą do ryb
Złoty filet z pstrąga z talarkami
Filet z pstrąga obtaczamy w mące pszennej
Złoty filet z pstrąga z talarkami
Rybkę smażymy na masełku na złocisty kolor
Złoty filet z pstrąga z talarkami
Talarki ziemniaków pieczemy w piekarniku