Sposób przygotowania:
Żołądki drobiowe w sosie marchewkowo-koperkowym
Umyte żołądki myjemy i kroimy na mniejsze części. Przekładamy do garnka i zalewamy wodą.
Po 10 minutach gotowania odcedzamy. Płuczemy i jeszcze raz zalewamy wodą.
Gotujemy do czasu aż podroby zmiękną (ok. 1,30h). Marchew ścieramy na grubych oczkach. Wraz z posiekana cebulą podsmażamy na łyżce masła.
Dodajemy mąkę i jeszcze chwilę smażymy. Wlewamy bulion. Dolewamy śmietanę i dokładamy drobno posiekany koperek. Solimy i pieprzymy do smaku.
Doprawiamy cukrem. Podroby mieszamy z sosem.
Po 10 minutach gotowania odcedzamy. Płuczemy i jeszcze raz zalewamy wodą.
Gotujemy do czasu aż podroby zmiękną (ok. 1,30h). Marchew ścieramy na grubych oczkach. Wraz z posiekana cebulą podsmażamy na łyżce masła.
Dodajemy mąkę i jeszcze chwilę smażymy. Wlewamy bulion. Dolewamy śmietanę i dokładamy drobno posiekany koperek. Solimy i pieprzymy do smaku.
Doprawiamy cukrem. Podroby mieszamy z sosem.