Sposób przygotowania:
Żołądki z kurczaka w duecie z ryżem
Wodę na ryż zagotować, dodać sól i jarzynkę i włożyć woreczki z ryżem do garnka i gotować według przepisu, w tym przypadku 15 minut. Żołądki umyć, oczyścić. Marchew, cebulę obrać, umyć i pokroić. Cebulę w kostkę a marchew w grubsze półplasterki. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w sporą kostkę a pieczarki po oczyszczeniu pokroić na ćwiartki. Do woka wlać olej, wrzucić umyte i pokrojone wzdłuż na pół żołądki i podsmażyć. Dodać marchew, cebulę, paprykę i pieczarki i smażyć od czasu do czasu mieszając. Potem podlać rosołem i bez przykrycia gotować do miękkości składników a potem wsypać posiekaną rukolę. Dodać przyprawy i gotować aż rosół w połowie się wygotuje. Gdy ryż się ugotuje odsączyć go z wody, rozciąć woreczki i zawartość wsypać do woka z żołądkami. Dodać posiekaną natkę pietruszki i wszystko wymieszać. W razie konieczności jeszcze doprawić. Podawać na gorąco.
edytaha
zewa
Oj to kuruj się, a rosołek pomaga. Zdróweczka Edytko :)
2milutka
zewa
Dzięki Agatko, a patelnię też masz, hi, hi. Wok znaczy się :)