Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Żołądki z kurczaka z pieczarkami i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Żołądki z kurczaka to smaczne i tanie danie.

Żołądki z kurczaka z pieczarkami i papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Żołądki z kurczaka z pieczarkami i papryką

 

Sposób przygotowania:

Żołądki z kurczaka z pieczarkami i papryką
Oczyszczone, umyte żołądki obgotować, odcedzić, wlać pół litra wrzącej wody, dodać liść laurowy i gotować pod przykryciem do miękkości (około 1-1,5 godziny). Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć pokrojoną cebulę, czosnek, paprykę i pieczarki. Po upływie 1 godziny gotowania żołądków dodać podsmażone warzywa, startą na tarce o dużych otworach marchew i pietruszkę. Miękkie żołądki oprószyć mąką i papryką, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.
Żołądki z kurczaka z pieczarkami i papryką
Obgotowane żołądki zalać wrzącą wodą i dodać liść laurowy
Żołądki z kurczaka z pieczarkami i papryką
Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojoną cebulę pieczarki i paprykę
Żołądki z kurczaka z pieczarkami i papryką
Po upływie 1 godziny do żołądków dodać podsmażone pieczarki
Żołądki z kurczaka z pieczarkami i papryką
Obraną i startą na tarce o dużych otworach marchewkę i pietruszkę