rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Zraz wołowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

W 1. fazie na Dukanie, a w 2. z czerwoną kapustą

Zraz wołowy

Składniki:

Zraz wołowy

 

  • Duży płat mięsa wołowego (zrazowa lub gulaszowa)
  • Ogórek konserwowy
  • cebulka czerwona
  • 2 średnie cebule białe
  • łyżeczka musztardy
  • filiżanka ciemnego sosu sojowego
  • bulion wołowy

Sposób przygotowania:

Zraz wołowy
Mięso lekko rozbić.Posmarować musztardą.Ogórka i czerwona cebulkę pokroić na ćwiartki,ułożyć na mięsie.Zawinąć zraza i związać sznurkiem(można kupić w sklepach z wyposażeniem kuchennym).Obsmażyć na patelni lub w piekarniku.Włożyć do garnka zalać bulionem lub przegotowana wodą i dodać sos sojowy.Gotować na wolnym ogniu.Cebule białe pokrioić w pół plasterki i dodac do garnka w trakcie gotowania.Długość gotowania zależy od mięsa.Gotowe mięso pokroić w plastry i podawać z sosem cebulowym i kluskami śląskimi i duszoną czerwona kapustą.

Tagi:

mięso sosy