misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Zraziki mięsno-porowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smażyć na oleju 8 minut, ze wszystkich stron. Podawać z ziemniakami....

Zraziki mięsno-porowe

Składniki:

Zraziki mięsno-porowe

 

 

Sposób przygotowania:

Zraziki mięsno-porowe
Pory obrać, wypłukać i gotować w osolonej wodzie przez 30 minut.
Osaczyć pory i przepuścić przez maszynkę razem z mięsem.
Dodać jajka, sól i pieprz, wyrobić i formować zraziki wielkości jajka.
Obtoczyć w mace i tartej bułce, smażyć na oleju 8 minut, ze wszystkich stron.
Podawać z ziemniakami.

Tagi:

jajko tarta jajka