reniakopp

reniakopp

Kucharz
[Przepisów: 10]

Zraziki w sosie serowo pieczarkowym.

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

podawać z ryżem na sypko lub kaszą jęczmienną.

Zraziki w sosie serowo pieczarkowym.

Składniki:

Zraziki w sosie serowo pieczarkowym.

 

  • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 serek topiony śmietankowy
  • 1 serek topiony z szynką
  • 1 serek topiony z pieczarkami
  • 2-3 kostki bulionu drobiowego
  • 0,5kg pieczarek
  • 2 szt. por (biała część)

Sposób przygotowania:

Zraziki w sosie serowo pieczarkowym.
Mięso mielone doprawić tak jak na kotlety mielone. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego,usmażyć. W garnku rozpuścić kostki rosołowe w 0,5l wody,dodać serki topione i mieszać aż się rozpuszczą,dodać podsmażone pieczarki pokrojone w pół księżyce pory i na końcu dodać usmażone mielone.Smacznego!.

Tagi:

mięso szynka