Sposób przygotowania:
Zraziki z kapustą
Mięso myjemy osuszamy i kroimy na plastry. Lekko rozbijamy i oprószamy solą ,pieprzem i mąką.
Smażymy z obu stron na oleju. Cebulę obieramy i siekamy smażymy na tym samym tłuszczu co mięso. Kapustę siekamy.
W garnku układamy warstwami 1/2 kapusty, mięsa, cebuli dodajemy liście laurowe, oprószamy papryką oraz solą. Warstwy powtarzamy. Zalewamy wodą i gotujemy bez przykrycia.
Gdy kapusta będzie miękka podsypujemy mąką, dodajemy ketchup i zagotowujemy.
Smażymy z obu stron na oleju. Cebulę obieramy i siekamy smażymy na tym samym tłuszczu co mięso. Kapustę siekamy.
W garnku układamy warstwami 1/2 kapusty, mięsa, cebuli dodajemy liście laurowe, oprószamy papryką oraz solą. Warstwy powtarzamy. Zalewamy wodą i gotujemy bez przykrycia.
Gdy kapusta będzie miękka podsypujemy mąką, dodajemy ketchup i zagotowujemy.