Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Zrazy cielęce w winie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

zrazy trochę inaczej polecam

Zrazy cielęce w winie

Składniki:

Zrazy cielęce w winie

 

  • 6 grubszych kotletów cielęcych
  • 6 plastrów szynki gotowanej
  • 5 g pieprzu mielonego
  • 5 dag musztardy
  • pół szklanki białego wina
  • olej do smażenia
  • sól

Sposób przygotowania:

Zrazy cielęce w winie
umyte kotlety głęboko naciąć z boku lekko oprószyć solą i pieprzem w każdym nacięciu umieścić plaster szynki ponownie oprószyć z obu stron zrumienić ułożyć na podgrzanym półmisku przyrządzić sos z pozostałego oleju i białego wina musztardy pieprzu soli zagotować i polać nim mięso

Tagi:

szynka