Sposób przygotowania:
Zrazy z nadzieniem ziołowym
1. Listki bazylii oderwij od gałązek.Zmiksuj z parmezanem, czosnkiem i 2 łyżkami oliwy. 2. Mięso umyj pod bieżącą wodą, osusz.Następnie przykryj folią spożywczą i rozbij. 3. Sznycle dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.Odstaw na 15 minut.4. Na każdym sznyclu rozsmaruj masę ziołową, zroluj je i zepnij wykałaczkami. 5. Na patelni rozgrzej 2 łyżki stołowe oliwy. Opiekaj zrazy ok. 3 minut z każdej strony. 6. Na patelnię wlej bulion i gotuj, aż płyn wyparuje.Zrazy wyłóż na talerz i zawiń w folię. 7. Do sosu po pieczeniu dodaj śmietanę, wymieszaj.Dopraw do smaku solą i pieprzem. 8. Przed podaniem zrazy pokrój w plastry.Podawaj polane sosem i np. z fasolką.