kropellka

kropellka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 65]

Zrazy drobiowe wg kropelka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam przepis na zrazy drobiowe

Zrazy drobiowe wg kropelka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zrazy drobiowe wg kropelka

 

  • 2 filety z kurczaka
  • 1 kiełbasa np. śląska
  • 1 kromka chleba
  • 1 ogórek kiszony
  • 1 cebula
  • czubryca zielona
  • kolendra
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zrazy drobiowe wg kropelka
Filety myjemy i delikatnie rozbijamy. Przyprawiamy czubrycą, kolendrą, solą i pieprzem. Na brzegu mięsa układamy podłużny plasterek kiełbasy, ogórka, chleba, cebuli. Zawijamy ostrożnie, związujemy nitką lub spinamy wykałaczką. Smażymy na oleju ok. 15 – 20 min. Podajemy z ziemniakami.
Zrazy drobiowe wg kropelka
Filety myjemy i delikatnie rozbijamy. Przyprawiamy czubrycą, kolendrą, solą i pieprzem.
Zrazy drobiowe wg kropelka
Na brzegu mięsa układamy podłużny plasterek kiełbasy, ogórka, chleba, cebuli.
Zrazy drobiowe wg kropelka
Zawijamy ostrożnie, związujemy nitką lub spinamy wykałaczką.
Zrazy drobiowe wg kropelka
Smażymy na oleju ok. 15 – 20 min. Podajemy z ziemniakami.