lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Zrazy parówkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Znakomite zrazy z parówkami:)

Zrazy parówkowe

Składniki:

Zrazy parówkowe

 

  • 40 dag polędwicy wieprzowej
  • 4 cienkie parówki
  • musztarda
  • 2 łyżki tłuszczu
  • sól
  • pieprz
  • mąka

Sposób przygotowania:

Zrazy parówkowe
Mięso pokrój na 4 części i ubij tłuczkiem do mięsa. Płaty mięsa posmaruj musztardą (może być ostra lub łagodna jednak trochę bardziej ostra jest lepsza). Na środku ułóż parówkę. Mięso zawiń i obtocz w mące.Rozgrzej dobrze tłuszcz i obsmaż na nim lekko zrazy. Następnie zrumienione zrazy podlej wodą i duś na małym ogniu pod przykryciem do miękkości.Podawaj z ziemniakami.