kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Zrazy po nelsońsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Zrazy po nelsońsku.......

Zrazy po nelsońsku

Składniki:

Zrazy po nelsońsku

 

Sposób przygotowania:

Zrazy po nelsońsku
Mięso opłukać, pokroić w plastry. Zbić tłuczkiem na cienkie płaty i każdy natrzeć czosnkiem. Słoninę pokroić w słupki. Położyć po kilka słupków na kazdym płacie mięsa. Posolić i posypać papryką w proszku. Tak przygotowane zrazy zwinąć, obwiązać bawełnianą nicią. Posolić, oprószyć mąką, podsmażyć na oleju na złoty kolor. Cebulę zeszklić. Mięso przełożyć do rondla, dodać pół szklanki wody, dusić do miękkości.