glogowscy.nl

glogowscy.nl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Zrazy schabowe z pieczarkami i jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepyszne zraziki do ziemniaczków

Zrazy schabowe z pieczarkami i jajkiem

Składniki:

Zrazy schabowe z pieczarkami i jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Zrazy schabowe z pieczarkami i jajkiem
Schab rozbijamy na cienki płat, pieczarki kroimy w plastry i smażymy, dorzucamy cebulę pokrojoną w kostkę. Przyprawiamy. Jajko gotujemy na twardo. Usmażoną cebulę z pieczarkami układamy na płacie ze schabu, dodajemy połówkę jajka i zawijamy. Spinamy wykałaczką. Smażymy na rumiano z obydwu stron. Podlewamy wodą i robimy sos.
Można podawać z ziemniaczkami i surówką.