Bożena1968

Bożena1968

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Zrazy w panierce z chleba

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zrazy w panierce z chleba ..spróbujcie...

Zrazy w panierce z chleba Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zrazy w panierce z chleba

 

  • 50-60 dkg mięsa wieprzowego[ schab, szynka lub polędwica]
  • kilka łyżek mąki
  • 2-3 jajka
  • kilka kromek czerstwego chleba
  • wegeta
  • sól, pieprz
  • musztarda
  • natka pietruszki [ miałam mrożoną]
  • kilka parówek

 

Sposób przygotowania:

Zrazy w panierce z chleba
Mięso pokroić w plastry i delikatnie rozbić tłuczkiem.Każdy plaster mięsa oprószyć solą i pieprzem. posmarować musztardą, posypać pokrojoną natką pietruszki,położyć kawałek parówki. Zwinąć w rulonik i spiąć wykałaczką.Panierować najpierw w mące, potem w rozbełtanych i lekko doprawionych jajkach , a następnie w pokruszonym w malakserze chlebie [ bez skórki]z dodatkiem przypraw. .Usmażyć z każdej strony.
Zrazy w panierce z chleba
Plaster mięsa posmarowany, posypany natką ..