Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Zrazy w sosie paprykowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 14
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kilka prostych składników i pyszne roladki z porą lądują ma Twoim talerzu. Roladki ze schabu z obłędnym nadzieniem, nie mają sobie równych. Spróbuj i przekonaj się sama.

Zrazy w sosie paprykowym

Składniki:

Zrazy w sosie paprykowym

 

  • 1 kg schabu
  • 100 g sera żółtego w plastrach
  • 100 g szynki w plastrach
  • 200 g pasty paprykowej
  • 2 szk. wody
  • 1 łyżka oregano
  • 1 łyżka Bazyli
  • 1 łyżka tymianku
  • ½ łyżeczki papryki ostrej
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • Pieprz
  • Sól

Sposób przygotowania:

Zrazy w sosie paprykowym

I

Zrazy w sosie paprykowym

1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Na każdym kawałku mięsa układam po plasterku sera oraz szynki.

II

Zrazy w sosie paprykowym

3. Mięso zwijam w roladki.
4. Do naczynia żaroodpornego wlewam pastę paprykową, wodę, wsypuję oregano, tymianek, bazylię, paprykę słodką oraz ostrą, sól. Wszystko mieszam i układam roladki z mięsa.
5. Piekę w rozgrzanym piekarniki, bez przykrycia 40 minut w 180°C.

III

6. Roladki gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówka.
7. Smacznego.


Tagi:

schab zrazy dania