wioletta4343

wioletta4343

Starszy Kucharz
[Przepisów: 17]

Zrazy wołowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie w sam raz na pyszny niedzielny obiadek!!

Zrazy wołowe

Składniki:

Zrazy wołowe

 

  • 1 kg wołowiny
  • musztarda
  • sól pieprz
  • słonina seler ogrek kiszony
  • cebula
  • szkl. wody
  • kostka bulionowa wołowa

Sposób przygotowania:

Zrazy wołowe
Mięso myjemy i kroimy na cienkie plastry,rozbijamy tłuczkiem oprószamy solą i pieprzem,smarujemy musztardą. Słoninę , seler ,ogórka i cebulę kroimy w dłuższe paski.Na każdym płacie mięsa kładziemy po 2 paski słoniny,selera,ogórka i cebuli.Zrazy zawijamy i spinamy wykałaczkami lub obwiązujemy nicią.Zrazy rumienimy na rozgrzanym oleju,następnie przekładamy do rondla,podlewamy szkl.wody , dodajemy kostkę bulionową i dusimy ok. godziny ,na koniec możemy podbić sos mąką i przyprawić w/g uznania.

Tagi:

wołowina