dodi1

dodi1

Starszy Kucharz
[Przepisów: 31]

Zrazy wołowe w sosie pomidorowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Super pomysł na obiad. Polecam,

Zrazy wołowe w sosie pomidorowym

Składniki:

Zrazy wołowe w sosie pomidorowym

 

  • 1 kg wołowiny zrazowej,
  • 2 duże cebule,
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego,
  • 1/2 szkl. śmietany,
  • 3 łyżki tłuszczu,
  • sól, pieprz,

Sposób przygotowania:

Zrazy wołowe w sosie pomidorowym
Mięso opłukać, pokroić w poprzek włókien w plastry, pobić tłuczkiem, opruszyć pieprzem i solą i obsmażyć na patelni. Włożyć do rondelka, dolać trochę wody, dodac przesmażoną na złoty kolor cebulke, dodać tłuszcz i dusic pod przykrywką do miękkości. Przed końcem dodać przecier. Przegotować jeszcze 10 minut i zageścić śmietaną.