Sposób przygotowania:
Zrazy wołowe z musztardą
Mięso oczyścić z błon i ścięgien, umyć, osuszyć, pokrajać w plastry, zbić tłuczkiem. Cebulę obrać, opłukać pokrajać w półkrążki. Jedną cebulę razem z korniszonami posiekać jak najdrobniej i wymieszać z musztardą, przyprawić sola i pieprzem. Przygotowaną mieszaninę nakładać równomiernia na płaty mięsa, zwinąć w ścisłe ruloniki. Ruloniki można spiąć np. wykałaczkami, lub obwiązać bawełnianą nitką, zabieg ten nie jest jednak konieczny. Przygotowane zrazy lekko obrumienić na patelni do smażenia bez tłuszczu, przełożyć do rondla, obsypać cebulą, oprószyć solą i pieprzem, dodać trochę wody. Dusić pod przykryciem na małym ogniu, w miarę potrzeby podlewajac wrzacą wodą. Do miękkiego mięsa dodać śmietanę. Zagotować, sprawdzić smak sosu i ewentualnie przyprawić solą i pieprzem. Gotową potrawę przełożyć na salaterkę, polać sosem, posypać ziołami, podawać z dodatkiem ziemniaków z wody i surówek.