Sposób przygotowania:
Zrazy z grzybami leśnymi
Grzyby oczyszczamy i dokładnie płuczemy. Wrzucamy na patelnię z odrobiną oliwy. Dodajemy posiekaną cebulę i razem chwilę obsmażamy. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Mięso kroimy na grubsze plastry. Rozbijamy tłuczkiem. Na każdy płat mięsa nakładamy porcję grzybów, zwijamy i spinamy mięso wykłaczkami. Przygotowane zrazy układamy na patelni z tłuszczem, dodajemy grzyby, które nam pozostały i chwilę obsmażamy. Wszystko przekładamy do garnka, podlewamy wodą i dusimy. Wsypujemy przyprawę oraz paprykę. Dusimy pod przykryciem do miękkości. Mąkę mieszamy ze śmietaną, dodajemy do zrazów i jeszcze chwilę dusimy. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Podajemy z ziemniakami i surówką.