lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Zrazy z indyczej piersi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczne i delikatnie. ważne by poddusić mięsko .

Zrazy  z indyczej piersi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zrazy z indyczej piersi

 

  • 10 plastrów z fileta indyczki

 

  • 10 plastrów sera gouda

 

  • papryka czerwona mielona węgierska

 

  • sól cytrynowa w płatkach

 

 

  • mały kawałeczek masła na każda pierś

Sposób przygotowania:

Zrazy z indyczej piersi
1. Roztłukłam 10 kawałków piersi z indyka. 2. Doprawiłam przyprawami filety ,papryka ,sól ,pieprz . 3. Położyłam plaster sera i kawałeczek masła. 4. Zwinęłam i spięłam wykałaczkami i smażyłam na oleju rzepakowym z obu stron. 5. Dusiłam podlewając wodą aby mięsko było miękkie.
Zrazy  z indyczej piersi
Dziesięć plastrów z fileta z indyka wystarczy doprawiłam solą cytrynową
Zrazy  z indyczej piersi
Polozyłam masełko i plaster sera na każdy filet
Zrazy  z indyczej piersi
Doprawiłam pieprzem i papryką czerwoną
Zrazy  z indyczej piersi
Zwijałam w ruloniki i spinałam wykałaczkami

Tagi:

sery ser