Sposób przygotowania:
Zrazy z kapustą i porem
Karkówkę umyj i osusz. Pokrój w plastry i lekko rozbij. Każdy płat mięsa oprósz solą pieprzem i posmaruj keczupem.
Kapustę odciśnij , por umyj i pokrój w plasterki. Na każdym płacie mięsa ułóż trochę kapusty i pora. Mięso zwiń w ruloniki i zepnij wykałaczkami. Roladki obtocz w mące. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż roladki. Podlej je wodą i duś na małym ogniu do miękkości. Sos można zagęścić mąką.
Kapustę odciśnij , por umyj i pokrój w plasterki. Na każdym płacie mięsa ułóż trochę kapusty i pora. Mięso zwiń w ruloniki i zepnij wykałaczkami. Roladki obtocz w mące. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż roladki. Podlej je wodą i duś na małym ogniu do miękkości. Sos można zagęścić mąką.