mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Zrazy z kapustą i porem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne zrazy z kapustą i porem, polecam!

Zrazy z kapustą i porem

Składniki:

Zrazy z kapustą i porem

 

  • 1 kg karkówki
  • 3-4 łyżki mąki
  • ostry keczup
  • sól, pieprz
  • olej
  • Farsz:
  • pół kg kapusty kiszonej
  • por

Sposób przygotowania:

Zrazy z kapustą i porem
Karkówkę umyj i osusz. Pokrój w plastry i lekko rozbij. Każdy płat mięsa oprósz solą pieprzem i posmaruj keczupem.
Kapustę odciśnij , por umyj i pokrój w plasterki. Na każdym płacie mięsa ułóż trochę kapusty i pora. Mięso zwiń w ruloniki i zepnij wykałaczkami. Roladki obtocz w mące. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż roladki. Podlej je wodą i duś na małym ogniu do miękkości. Sos można zagęścić mąką.

Tagi:

pory kapusta