katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Zrazy z ogórkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Tak przygotowane z razy podane do obiadu z młodymi ziemniaczkami i surówką wszystkim bardzo smakowały.

Zrazy z ogórkiem

Składniki:

Zrazy z ogórkiem

 

Sposób przygotowania:

Zrazy z ogórkiem
Mięso myjemy , osuszamy, kroimy na plastry i dość mocno rozbijamy tłuczkiem.  Z obu stron oprószamy solą i pieprzem, a z jednej cienko smarujemy musztardą.

Pieczarki jeśli trzeba obieramy, kroimy i podsmażamy na oleju. Studzimy. Cebule drobno kroimy i dodajemy do mięsa mielonego. Dodajemy też pieczarki, bułkę tartą i wbijamy jajko.

Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku. Ogórki kroimy na połowy czy też ćwiartki w zależności od wielkości ogórka(malutkie ogóreczki mogą być całe).

Na przygotowanych plastrach mięsa rozkładamy masę mięsną, kładziemy ogórka i zwijamy w roladkę.

Otaczamy w mące i kładziemy zawinięciem do dołu (można spiąć wykałaczką) na rozgrzanym na patelni oleju.

Roladki obsmażamy i podlewamy wodą albo bulionem i dusimy do miękkości.   

Tagi:

mięso danie