Sposób przygotowania:
Zrazy z ogórkiem
Mięso myjemy , osuszamy, kroimy na plastry i dość mocno rozbijamy tłuczkiem. Z obu stron oprószamy solą i pieprzem, a z jednej cienko smarujemy musztardą.
Pieczarki jeśli trzeba obieramy, kroimy i podsmażamy na oleju. Studzimy. Cebule drobno kroimy i dodajemy do mięsa mielonego. Dodajemy też pieczarki, bułkę tartą i wbijamy jajko.
Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku. Ogórki kroimy na połowy czy też ćwiartki w zależności od wielkości ogórka(malutkie ogóreczki mogą być całe).
Na przygotowanych plastrach mięsa rozkładamy masę mięsną, kładziemy ogórka i zwijamy w roladkę.
Otaczamy w mące i kładziemy zawinięciem do dołu (można spiąć wykałaczką) na rozgrzanym na patelni oleju.
Roladki obsmażamy i podlewamy wodą albo bulionem i dusimy do miękkości.
Pieczarki jeśli trzeba obieramy, kroimy i podsmażamy na oleju. Studzimy. Cebule drobno kroimy i dodajemy do mięsa mielonego. Dodajemy też pieczarki, bułkę tartą i wbijamy jajko.
Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku. Ogórki kroimy na połowy czy też ćwiartki w zależności od wielkości ogórka(malutkie ogóreczki mogą być całe).
Na przygotowanych plastrach mięsa rozkładamy masę mięsną, kładziemy ogórka i zwijamy w roladkę.
Otaczamy w mące i kładziemy zawinięciem do dołu (można spiąć wykałaczką) na rozgrzanym na patelni oleju.
Roladki obsmażamy i podlewamy wodą albo bulionem i dusimy do miękkości.