Izka192

Izka192

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

Zrazy z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Takie zraziki przygotowuje moja ciocia są bardzo pyszne i wszyscy są zachwyceni nimi. Do środka można włożyć co komu pasuje ja podaję przepis na takie które podaję w domu.

Zrazy z grzybami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zrazy z grzybami

 

 

Sposób przygotowania:

Zrazy z grzybami
Łopatkę kroimy w plastry i rozbijamy, posypujemy solą i pieprzem, smarujemy musztardą z jednej strony. Grzybki gotujemy w wodzie do miękkości, ogórka kroimy w słupki. Marchewki skrobiemy i także kroimy w słupki. Po jednym słupku i grzybku układamy na plastru mięsa i zwijamy w rulon, spinamy wykałaczką. Obsypujemy mąką i obsmażamy na smalcu. Następnie wrzucamy do garnka i zalewamy wrzątkiem, gotujemy. Dodajemy sos pieczeniowy i przyprawiamy. Ziemniaki gotujemy i podajemy z miękkimi zrazami.
Zrazy z grzybami
Łopatka pokrojona w plastry, posypana przyprawami
Zrazy z grzybami
Suszone grzybki zalane gorącą wodą.
Zrazy z grzybami
Plaster mięsa na nim ułożony słupek ogórka, marchwi i grzybek.
Zrazy z grzybami
Zrazy zwinięte obsypane mąka, podsmażane na smalcu

Tagi:

grzyby