Sposób przygotowania:
Zrazy ziołowo-czosnkowe
Mięso oczyścić z błon i ścięgien, umyć, osuszyć, pokrajać w poprzek włókien an płaty, zbić tłuczkiem. Posiekane listki wymieszać z dodatkiem posiekanego czosnku, 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki ostrej papryki. Przygotowaną mieszaninę rozsmarować równomiernie na powierzchni mięsa (zostawić 2 łyżki do posypania całości). Zwinąć mięso w ścisłe rulony i lekko opiec na patelni do smażenia bez tłuszczu. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w piórka, posolić, ogrzewać na patelni mieszając. Gdy zmięknie przełożyć razem z mięsem do rondla, podlać kilkoma łyżkami wrzącej wody, udusić pod przykryciem do miękkości. pod koniec duszenia dodać sos sojowy i smietanę i dusić jeszcze kilka minit. Ewentualnie przyprawić sos solą i papryką. Wyłożyć potrawę na ogrzaną salaterkę, posypać zieleniną. podawać z ziemniakami z wody i gotowanymi warzywami.