Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Zupa "a la cesarzowa" z kurą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Zupa na wywarze z kury i włoszczyzny z dodatkiem pomidorów, cebuli, groszku zielonego i przed podaniem posypane natką pietruszki..

Zupa "a la cesarzowa" z kurą

Składniki:

Zupa "a la cesarzowa" z kurą

 

  • 1,5 L wody
  • 40 dag kury
  • marchew
  • pietruszka
  • kawałek selera
  • 2-3 pomidory
  • cebula
  • tłuszcz
  • 1-2 łyżki mąki
  • 1 szklanki groszku konserwowego
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • curry

Sposób przygotowania:

Zupa "a la cesarzowa" z kurą
Mięso umyć, zalać wrzącą wodą, posolić, gotować. Warzywa umyć, obrać, opłukać, pokrajać w paseczki, dodać do mięsa pod koniec gotowania i ugotować do miękkości.

Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać drobno, podsmażyć, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, połączyć z zupą, groszkiem konserwowym, pomidorami oraz obranym z kości i pokrajanym w paseczki mięsem, chwilę pogotować, doprawić do smaku.

Przed podaniem posypać posiekaną natką.