Sposób przygotowania:
Zupa "a la cesarzowa" z kurą
Mięso umyć, zalać wrzącą wodą, posolić, gotować. Warzywa umyć, obrać, opłukać, pokrajać w paseczki, dodać do mięsa pod koniec gotowania i ugotować do miękkości.
Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać drobno, podsmażyć, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, połączyć z zupą, groszkiem konserwowym, pomidorami oraz obranym z kości i pokrajanym w paseczki mięsem, chwilę pogotować, doprawić do smaku.
Przed podaniem posypać posiekaną natką.
Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać drobno, podsmażyć, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, połączyć z zupą, groszkiem konserwowym, pomidorami oraz obranym z kości i pokrajanym w paseczki mięsem, chwilę pogotować, doprawić do smaku.
Przed podaniem posypać posiekaną natką.